Gdzie dobrze zjeść w Bydgoszczy: Gastronomiczny przewodnik 2023
Bydgoszcz to miasto, które turyści odwiedzają dla jego wspaniałych zabytków, miejsc historycznych, atrakcji i aby odpocząć. Jest ono punktem dla miłośników historii, miejsce to bowiem przetrwało Potop Szwedzki, a także I i II wojnę światową. Słynie ono również ze swoich malowniczych parków: Park Kazimierza Wielkiego, Park Wincentego Witosa, Park Jana Kochanowskiego oraz Park Henryka Dąbrowskiego. W Bydgoszczy warto również wstąpić do restauracji, które cieszą się dobrymi opiniami, a dania w nich są niezwykle wyśmienite.
Restauracja Czosnek i Oliwa
Już sama nazwa wskazuje nam, że zjemy tutaj bardzo dobrze doprawione dania. Nie zabraknie tutaj drugiego śniadania, czy dobrze wykonanych przystawek. Dania są wyśmienite, idealnie przyprawione, każde z nich wspaniale „połaskocze” wszystkie kubki smakowe.
Restauracja Luiziana
Dania są przygotowywane szybko, ale jakże starannie i znakomicie. Nazwa lokalu wkomponowała się w jego wystrój, wewnątrz jest niezwykle czysto i przestronnie, klimatycznie i pięknie. Każdy stolik posiada serwetki, solniczkę oraz pieprzniczkę, jeśli goście mają ochotę doprawić swoją potrawę. Obsługa bardzo miła, co dodatkowo nadaje miejscu zalet i przyjemnej atmosfery.
Restauracja Karramba
Cieszy się ona równie szybko przygotowywanymi daniami. Każde z nich jest wykonane z całkiem świeżych produktów, są wyśmienite i pięknie podane. Lokal jest wesoły, idealnie pasuje na urządzenie jakiegoś przyjęcia.
Kuchnia Bar & Restauracja
Obiekt niezwykle klimatyczny, miejsce, do którego z pewnością chciałbyś wybrać się na obiad z rodziną. Dania, które serwuje tutaj szef kuchni, to dania typowo polskie i europejskie. W menu są również opcje wegetariańskie. Lokal ten jest rewelacyjnym wyborem, jeśli chcesz zjeść przepyszne danie kuchni polskiej!
Restauracja Jatki 6
Tutaj serwowane są różne rodzaje kuchni, każdy z gości znajdzie coś idealnego dla siebie. Szef kuchni serwuje dania na ciepło, ale także na zimno. Zadbał on o wyśmienite sosy, a swoje potrawy przystraja często bazylią lub liściem mięty, aby wyglądały estetyczniej.