Polska

Gdzie Dobrze Zjeść w Mielnie: Gastronomiczny Przewodnik 2024

burger

Mielno to miasto położone nad Bałtykiem i jeziorem Jamno, w województwie zachodniopomorskim. Jest to punkt wypoczynkowy, do którego turyści lgną, najczęściej w sezonie letnim. Znany jest głównie ze swoich świetnych kąpielisk oraz przystani rybackiej. Zwiedzając Mielno natkniesz się na wiele restauracji, które przyciągną Cię dopracowanym menu, miłą obsługą, czy pięknym wnętrzem. Które z nich najlepiej odwiedzić?

1. Bar Pokusa

Obiekt ten znajduje się zaledwie 200 metrów od plaży, co sprawia, iż swoje pyszne danie zjesz przy akompaniamencie szumu fal. Lokal serwuje dania kuchni polskiej. Zjesz tutaj klasyczne śniadanie, polski obiad, wyśmienite zupy oraz dania rybne. Potrawy przyrządzone zostają zawsze ze świeżych produktów. Rozkoszuj się świetnymi daniami oraz typowo nadmorskim klimatem!

2. Restauracja Biała Dama

Miejsce to znajduje się w samym centrum miasta Mielno. Nowoczesna, urządzona w jasnych barwach restauracja. Paleta barw  nawiązywać ma do stylu skandynawskiego. Miejsce to oferuje domowy, zaciszny klimat oraz niezwykle miłą obsługę. Wszystkie dania wykonywane są ze świeżych składników i produktów, co pozwoli gościom na wyśmienite wrażenia smakowe, ale także węchowe.

3. Restauracja Meduza

Lokal ten serwuje dużą gamę dań z terenów kuchni polskiej, ale także francuskiej. Położenie lokalu jest ogromną zaletą – przeszklony taras, w którym goście mogą zająć stolik, ukazuje morze i ciepły piasek. Połączenie wyśmienitych dań wraz z cudownym widokiem na Bałtyk z pewnością umili Państwu czas i dostarczy niezapomnianych wrażeń!

4. Restauracja La Palma

Lokal w samym sercu Mielna, oferujący dania ze wszystkich zakątków świata! Restauracja szczególnie przyciąga miłośników kuchni włoskiej, niesamowite desery oraz wyśmienite pizze to wisienka na torcie szefa kuchni. Idealne miejsce do spędzenia wieczoru w gronie znajomych lub popołudnia po spacerze z rodziną.

5. Restauracja O Dune

Szef kuchni w tym miejscu stawia nie tylko na tradycyjne, morskie potrawy, ale także na ich tradycyjne przygotowywanie. To tutaj podczas tworzenia rewelacyjnych potraw stosuje się peklowanie, fermentację, marynowanie, a nawet opalanie dań dymem. Menu zawsze dopasowane jest do odpowiedniej pory roku.